tirsdag 24. desember 2013

Førjulstest av O2 og juleinnspurt. Nå, julemodus!

Høsten har vært stille på bloggfronten, ellers har det gått jevnt for seg. Siste innspurt sist uke med tentamensretting og julestress.. Deretter avreise til Østerdalen og vinter wonderland. Har blitt både tradisjonell førjulsjakt på truger og et par skiturer. I tillegg måtte jeg være med Jr på søndagsåpent siden han selvfølgelig ikke hadde startet med julegaver før 22. desember. I dag var vi ute på årets første fatbiketur. Altså særdeles bra variasjon i aktiviteten om dagen. Nå har juleroen senket seg og vi venter på ribba som står i ovenen.
Jeger Bombom.. Statistikken viser sju skudd, null treff. Ikke ei fjær en gang. Men flott julestemining!
Har trent brukbart i høst. Eller det vil si lite mengde, men mye kvalitet. Tror jeg selv alle fall. Har stort sett hatt tre hardøkter i uka i hele høst. I tillegg har jeg "krydret" dette med et par styrkeøkter og kanskje en langtur eller to i uka. Timetallet skremmer nok ingen. Sparer det til Kong Vinter fester grepet for fullt. Eller spørsmålet er vel lettere sagt OM han kommer i år. Når kalenderen viser jul og det er 8 grader og regn i Nordmarka ser det bokstavelig talt mørkt ut. Da blir jeg forbanna. Helvetes klimaendringer, når skal sirumpa politikere skjønne at noe drastisk må gjøres?? Ble tre skiturer sist uke, det er alt jeg har gått på ski før jul denne vinteren, trist... Sist ukes snø er borte nå, men her på Tynset har vinteren festet grepet, så juleskiføret er alle fall sikra..



Sist uke var jeg på Vallhall Trening og Terapisenter for å gjøre opp status. Testing av VO2max og terskewatt sto på programmet. Også denne gang ble jeg godt mottatt av flinke folk. De ytre forholdene lå godt til rette for å prestere. Har du lyst til å teste din fysiske form, sjekk ut her: http://vtts.no/

Kom ikke engang i gang med testingen før jeg møtte første hinder på veien. Badevekta på Vallhall. Den viste 82 kg. Et par kg mer enn sist jeg var der, da blir det tungt med ny VO2max rekord. Om det er kakeklubb, høstens vektløfting eller dårlige gener som er årsaken til den høye vekta, ja det er uvisst. Og det er best slik, da kan man tro det som passer en selv best.. Og dette var før jula, hau...

Resultatet fra laktatprofiltesten. Den viste at terskewatten min hadde økt siden sist test i februar. Terskelwatten er den nederste røde streken. Altså ligger den på drøyt 360 watt.

Etter en drøy time med svette og melkesyre på sykkelen var tallenes tale klar. Dette er tall. Målbart og konkret. Høres kanskje ut som en våt drøm for en realist. Men du får dem rett i trynet. De kan ikke bortforklares. Fasiten viste at VO2max var dårligere enn sist test i februar. Terskelwatt var bedre. Altså bra sykkeltråkk, litt mindre god O2. Litt merkelig, men kanskje ikke uventet. En mild høst har gitt mye sykkeltrening. I februar i fjor var det mye skitrening før testen. Dette gir høy O2, men mindre watt.

Oppsummert en test på det jevne.. Men det er lenge til sesongen ruller i gang i mai og enda lengre til jeg satser på at toppformen skal komme krypende. Derfor er det ikke noe å dvele noe med. Det er også bare en test. Det som betyr noe er hvor fort man faktisk presterer på to hjul. Minifisk har fått erfare dette i høst. Han har pissa på meg på hver eneste æljhufsøkt i høst. Har tatt lederplassen. Innbilt seg at han har passert storebror fysisk. Drømt seg bort i sitt eget konstruerte luftslott. Så kjørte vi sesongens første sykkelintervall for noen uker tilbake. Staver var byttet ut med DBS intruder. Minstebror var igjen minst, de 8 sekundene han slo meg med på æljhufs ble peanøtter i forhold til den evigheten han var bak meg i bakkene opp mot Skjennungstua. Dette er den sanne historien om "Luftslottet som sprengtes". Hverdagen innhentet Jr og han erfarte en viktig ting. Det er på to hjul det gjelder. Hjelper ikke å være best i badminton om man satser på basketball heller.

Nå ringes julen inn i dette øyeblikk. To uker juleferie på Tynset legger rammene for juletreningen..
På treningsplanen står det mange rolige langturer. Målet er todelt. Legge et godt grunnlag, samt holde vekta nede gjennom årets stor etagilde.

Helios DBS er også i rute mot neste år. Fire har blitt til fem. En utskremt Folldøl bosatt på Oslo Øst blir en bra tilvekst. Et Helios DBS team 2, eller et trimteam er også under oppseiling. Mer om dette kommer, men en ting er sikkert. Med de navnene som er nevnt vil de slå kraftig fra seg. Både på og utenfor sykkelløypa.

De fleste av våre eminente samarbeidspartnere er med videre. Ryktene nord på Romerrike sier at en gjeng med ansatte hos Helios på Årnes er hyppig observert ute i skogen med både joggesko og staver. De samme ryktene sier at disse ser sprekere og bedre trent ut for hver uke, og at de pryder startlista på Birkebeinerrennet ute i mars måned. Nye samarbeidspartnere er også på plass. Tynsets sprekeste meglerkontor Aktiv er med på laget. En annen ny samarbeidspartner er Mesterhus. Jeg drister meg til å anta at firmaets lokale byggmester på Tynset også er blant bygdas sprekeste snekkere. Det er imidlertid lenge siden vi har sett vedkommende med startnummer på brystet, så han har litt å bevise..

Skal du kjøpe deg lesestoff i julen så prøv Sykkelmagasinet. Masse bra lesestoff her..
Julelesestoff...

Kristian feirer jul første gang!
God jul!

Anders

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar