mandag 5. mai 2014

Ballen sparket i gang

Bare få dager etter påske var brødrene brothers på Tynsetferd igjen. Med lange skareturer, både på skøyteski og sykkel i bagasjen var det lørdagkveld klart for å sette seg i Kiaen fra Granrud bilverksted. Sesongstarten var faktisk bare timer unna for undertegnedes del denne helgen. Sammen med medlemene i mitt andre hjem, Lunden 24 H, rullet vi nedover mot Tigerstaden igjen. For tredje dag på rad ringte klokka 06.00 søndagmorgen. Kroppen forlot motvillig lakenet for å forberede seg til ritt. Trøtt, en ukomfortabel kaktus som lurte i halsen og en sliten kropp etter timer på fjellet. Toppetasjen var likevel bestemt på å kjøre ritt, pakket derfor den flunka nye 27,5” sykkelen fra DBS inn i caddybilen og duret avgårde.

Tynset på sitt beste
En drøy time kjøring rullet Caddybilen meg rett inn i løvens hule; NC-åpning i Rundbane på Darbu. Kattens lek med musen holder vel nesten ikke mål her, men i nærheten er det vel. Forventningene var nada, forhåpningene var å få flest mulig runder før svensken i den jeveste svenske drakta kom dansende for å sende meg ut av dansen. På rundbane blir du plukka ut når du blir tatt igjen med en runde. Læppa som vi ville sagt i Ø.dalen.

I solskinn og lune forhold skulle løypa beskues. En løype med mye moro, og mye utfordringer. Konkluderte vel med at det skulle være mulig å holde seg på sykkelen hele veien, så la det som et delmål i bakhodet. Ready-set-go! Bakerst i elitefeltet, sammen med noen andre fortumlede maratonryttere var det nå bare å gjøre sitt beste. Etter tre og en halv tur over styret, et sidebein forslått i møte med ei ubeleilig plassert bjørk, granatsjokk for blodpumpa og masse komiske scener for tilskuerne var det etter runde 4 slutt på moroa. Like flatt bakdekk som en italiensk pizzadeig. Idet bakhjulet var på igjen, med ny grønn latex innabords kom den blågule trøye dansende bakfra. Game-set-match... Da var det bare å gå all inn frem til runding. Alt i alt en fin dag med mye moro og ikke minst god trening. Knut Erik syklet å, han rakk akkurat ikke ut på siste runde før svensken kom å gjorde livet surt.

Ei uke senere. Maratonsirkuset sin tur til å ta av, Helgøya. Fjerde året på råd jeg sykler Helgøyatråkket, stort sett endt med rullegardin på runde 2 samtlige ganger. Tenkte at i år får det da fadern meg være tid for å ende denne nitriste visa. Foruten doc B var vi 4 andre gutta fra teamet på plass. En løype som passer både Knut Erik og Bersvenn bra, meg og Anders litt dårligere. Står på start og memorerer fra mitt første Helgøyatråkk fra noen år tilbake. Jeg og Anders ligger å bader i lyngen oppi en skråning, med verktøyposen strødd over hele løypa. Uvenner og utilfredse. Ødelagt sykkel og laaangt bak. Nå, noen år senere kan jeg gløtte opp på startstreken å registrere at den samme personen står i norgestrøye med startnummer 1. Smått surrealistisk.Dagens matchplan er enkel. Ikke sprekk som en dong... Beholder isen blandet med colagel i magen på runde 1. Tar det ”pent”. Ut på runde 2 i rygg på norgestrøya. Tipper vi er innafor topp 15. Noe som er en ca målsetning. Mister Norgestrøya i motbakkene, men kjører den inn igjen i terrenget. Runde 2 går fint. Krampa begynner å lugge idet jeg skal over toppen av øya for fjerde og siste gang. Bra disponert for en gang skyld. Synes nedoverbakken på andre siden av toppen plutselig er lengre enn runden før. Det har sin naturlige forklaring, har sykla feil. Jævli surt, men må bare snu 180o på løpe opp igjen. Kommer etterhvert til et skilt ”brå sving til høyre”. Skiltet er riktignok jevnet med jorden, så feilsyklingen har sin logiske forklaring. Karrer meg akkuratt in topp 15, og sier meg ok fornøyd med det. Mesteparten av eliten på plass. Som antatt var det Knut Erik og Bersvenn som hadde mest å stille opp med her. Deilig sykling av begge gutta førte til en enda deiligere 2.plass for Knut Erik og en råsur DNF på Bersen. Han var så uheldig og fly over styre en tur like før mål. Med et framhjul liknende et 8-tall ble det naturlig nok vanskelig å fullføre. Hadde ikke doktoren vært på andre siden av havet med en rødpølse eller to i hånda er jeg sikker på at han også hadde vært en mann å regne med her.

Anders med jr`s røde armer i buskene bakMed tanke på at helgas plan var å sykle JH-ritt søndag la jeg og Anders ut på en 10-minutters resttur etter rittet på lørdag. Restturen endte rett og slett med DNF. Utmattede gutter med seriøse mageproblemer etter overdose av gel og sportsdrikk. Langflate med totalt drita endte vi i grøfta... Bare å ringe Mari i kiaen,dama som fikser alt.Søndag var gutta mot alle odds på startstrek igjen. Med magen under kontroll! Knut Erik var også på plass igjen. 74 flate av totalt 75 km på landevei endte i år igjen med en umulig oppgave. Vi prøvd det vi kunne å komme i fra, men med 20 mann i Lillehammerdrakt som kontrollerte var det håpløst. Etter mye rykking å napping var lactatverdien i beina= sjanseløs i spurten. En bra økt er uansett med i bagasjen til Oslo igjen. Avsluttet en glimrende hælj med hjemmelaget pizza. Et kjempetips for en sunnere og bedre bunn er å bruke sammalt spelt fra Helios istedenfor hvetemel. Da blir det grovt og godt!6 dager til norgescup åpning i maraton på Sørlandet. Fint å være i gang:)


See you!

jr
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar