søndag 10. november 2013

Klar tale - VO2 maks

Klar tale - VO2 maks



Det er lenge siden junior har latt høre fra seg nå, storebror har jo blitt både norgesmster og pappa til lille Kristian i løpet av høsten, så skriveriene på bloggen er det han som har stått for den siste tiden. Skal komme tilbake til hvordan junior sin høst har vært litt senere.

November måned er her igjen. Nytt treningsår for de fleste syklister, også for jr og sr Fisk. Nå er det ikke sånn at vi kun har snust på sofaputa i oktober, eller rulla kølla i sofaen som Anders liker å si, men hardøktene og de lengre turene på grus har det jo ikke blitt så mange av.

Er godt igang med en kapasitetsbolk som skal avsluttes med testløp på ski julaften. Da bør alle Tynsetinger kjenne sin besøkelsestid . Dagens test var en del av denne kapasitetsbolken.. Inneværende sesong har vi vært så heldige og hatt en kjempefin avtale med Vallhall Trening og Terapisenter. Hvor vi har vi hatt muligheten til å teste gjennom hele året. Vil anbefale å ta turen innom for å finne ut om du kan danke ut Helios DBS eller Anders Aukland sine verdier ;)

Tjenester de tilbyr:
  • Maksimalt oksygenopptak (VO2 max)
  • Laktatprofil
  • Maks O2 med laktat
  • Intervallveiledning
  • Topp testing
  • EKG og blodprøver

Var spent på hva dommen ville bli. Forrige test var i januar måned i fjor, da viste datamaskina en terskelwatt på 330 og maksimalt oksygenopptak på 78. Datamaskina var ikke fult så snill denne gangen. Begynner med det positive, terskelwatten lå på 340, mens oksygenopptaket lå på 73. Under pari! Litt lavere på denne tiden av året måtte jeg nok kanskje regne med, men synes det var i overkant svakt. Uansett har jeg mål om å forbedre det tallet i løpet av vinteren. Hvordan? Jo, masse knallharde økter!

Vi har etablert en knallgod hufsegjeng på mandagene her i Oslo. En finfin blanding av folk som skal bli best mulig på sykkel, noen skal gå fort på Vasaloppet mens andre rett og slett skal holde figuren perfekt! Uansett, alle er der med samme mål og ønske. Slite så mye som overhodet mulig, og er det en ting som er sikkert, så er det at hardøkter blir bedre med hard konkurranse, så dette er knall! Oppmøte 19.00 på p-plassen på Stig mandag for interesserte.

Kommer som sagt tilbake med noen høstglimt om litt ;)

Eirik









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar